top of page
Duchenne Parent Project Logo
top

Onthaalpagina Belgische deelnemers Duchenne Heroes

WELKOM op de onthaalpagina voor Belgische (kandidaat-) deelnemers aan Duchenne Heroes, de zevendaagse mega-mountainbiketocht die fondsen inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar Duchenne spierdystrofie.

Duchenne Heroes 2021 facts and figures
Bedankt Belgische deelnemers Duchenne Heroes

 

In september 2021 fietsten opnieuw bijna 400 mountainbikers de uitgestelde 15e editie van Duchenne Heroes, de jaarlijkse fundraisingactie van Duchenne Parent Project Nederland. Wegens covid werd deze 15e editie een jaar uitgesteld en dan nog liep het organiseren helemaal niet van een leien dakje.

 

De steeds wisselende maatregelen, de herhaaldelijke opflakkeringen van het virus maakten het plannen bijna onmogelijk. En tot in de laatste maanden voor september werd de route nog een paar keer gewijzigd. Het was het plan om weer door 5 landen te fietsen, vertrek in de noordelijke Vogezen, doorheen de Belgische Ardennen, een streepje Groot Hertogdom Luxemburg en Duitsland, om tot slot te finishen op het Drielandenpunt België/Duitsland/Nederland. De realiteit was heel anders, "slechts" 2 landen, Luxemburg en de Belgische Ardennen, met finish in La Roche.

​Het was een huzarenstuk om gedurende de covid-epidemie geld in te zamelen, maar 27 Vlaamse mountainbikers, begeleiders en vrijwilligers slaagden er toch in om het benodigde sponsorgeld bij mekaar te krijgen.

Duchenne Heroes heeft sinds de eerste editie in 2006 al meer dan 12.000.000 euro opgehaald. Met de netto opbrengst werden reeds 200 onderzoeksprojecten gesponsord door Duchenne Parent Project.

Vorig jaar zamelden de 27 Belgische deelnemers 49 000 euro in (van 1.497.345 totale opbrengst).

 

42000 euro van dat bedrag kwam rechtstreeks bij het Kan-GO! Fonds dat we hebben opgericht met de KULeuven, 7000 euro betrof bedrijfssponsoring waarvoor de Nederlandse organisatoren instonden. Het geld dat in België wordt ingezameld, wordt rechtstreeks aangewend voor onderzoek aan de afdeling Kinderneurologie van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg (KULeuven). Duchenne Parent Project Belgium vzw heeft een aantal vertegenwoordigers in het beheer van dit fonds om mee de onderzoeksprojecten te selecteren.

​Duchenne Heroes is niet enkel het grootste fundraisingsevent dat door Emolife (het bedrijf dat de organisatie op zich neemt) wordt opgezet, maar ook de grootste bron van inkomsten voor het onderzoek voor zowel DPP Nederland als België.

Bedankt, geweldig, jullie inzet maakt echt het verschil.

 

DON’T COUNT THE DAYS, MAKE THE DAYS COUNT!

Belangrijke mededeling:

 

Door de nieuwe samenwerking met het Kan-Go! Fonds aan de KU-Leuven en door de wens om alles zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen, heeft de oplossing de nodige tijd in beslag genomen en vertraging opgelopen. Daarvoor onze oprechte excuses. We beseffen dat we het jullie niet makkelijk gemaakt hebben maar hopen nu een efficiënte oplossing te kunnen aanbieden aan de Belgische deelnemers en sponsors.

Alle eerdere regelingen vervallen hiermee. Doe geen rechtstreekse stortingen aan het Kan-GO! Fonds buiten de Duchenne Heroes website om, deze zullen vanaf heden niet meer in aanmerking komen voor uw sponsoring voor Duchenne Heroes.

 

Elke SPONSOR moet zich registreren op de website van Duchenne Heroes https://www.duchenneheroes.nl/steun
 

Er zijn 2 mogelijkheden:

1.       Als particuliere sponsor, wordt het bedrag overgemaakt aan het Kan-Go! Fonds aan de KU Leuven en krijg je voor eind april van het jaar volgend op het jaar van uw gift een fiscaal attest als je aan de voorwaarden(*) voldoet. Dit attest wordt je toegestuurd door het Kan-Go! Fonds.
Het gesponsorde bedrag wordt na betaling toegewezen aan de gesponsorde deelnemer/team.
Het ingezamelde geld wordt door het Kan-Go! Fonds besteed aan Duchenne onderzoeksprojecten aan de Leuvense universiteit.

2.       Als bedrijfssponsor, wordt het bedrag overgemaakt naar de organisatie van Duchenne Heroes (Nederlandse rekening).  Je krijgt bij de bevestiging via e-mail een factuur van de Nederlandse organisator van Duchenne Heroes.

Het gesponsorde bedrag wordt na betaling toegewezen aan de gesponsorde deelnemer/team.
Het ingezamelde geld wordt door Duchenne Parent Project Nederland besteed aan Duchenne projecten.

 

(*) het moet een zuivere gift zijn van minimum 40 euro. Meerdere kleinere stortingen voor een totaal van minimum 40 euro komen ook in aanmerking. Voor een inzamelactie of de opbrengst van een evenement mag je geen fiscaal attest indienen voor aftrek bij je belastingaangifte.

Korte handleiding over de werking:

 

1.       Je bent een particuliere sponsor:

  • Dan kies je 'ik sponsor als persoon' en je voert je gegevens in

  • Voor de betaling kies je "Bancontact/Creditcard (Belgische sponsors)"

  • Je krijgt daarna een bevestigingsmail, waarin er een knop staat om te betalen. Op deze knop staat de tekst "Sponsoring voltooien met bancontact of creditcard"

  • Je klikt op deze knop en dan word je afgeleid naar een pagina van het Leuvens Universiteitsfonds waar opnieuw je gegevens gevraagd worden. Daarna kan je de betaling online uitvoeren.

2.       Je bent een bedrijfssponsor:

  • Dan kies je 'ik sponsor als organisatie/bedrijf'

  • Dan voer je de gegevens in van het bedrijf; 

vergeet zeker het BTW-nummer niet in te vullen in het veld 'PO-nummer/referentie' indien je bedrijf BTW-plichtig is.

  • Daarna kies je voor betaalwijze 'Creditcard' of voor ‘Overboeken (Sepa)’.

  •  In het eerste geval wordt je afgeleid naar een pagina om de betaling online uit te voeren aan de hand van een Visa/Master Card creditcard.

  • Wanneer dit voltooid is, wordt er een bevestigingsmail opgestuurd met de factuur.

  • In het 2de geval betaal je niet online maar doe je een overschrijving naar de Nederlandse IBAN rekening vermeld op de factuur EN vermeld je ook de factuurnummer in de mededeling. Zeker niet vergeten want anders kan het bedrag niet worden toegewezen.

 

Indien je nog vragen hebt, gelieve de organisatie van Duchenne Heroes te contacteren via info@duchenneheroes.nl 

Duchenne Parent Project België vzw werkt al sinds 2011 structureel samen met Duchenne Parent Project Nederland om Belgische kandidaat-deelnemers optimaal te informeren over de fondsenwerving en de administratief-fiscale aspecten die komen kijken bij het inzamelen van geld voor goede doelen in België. Voor de praktische zaken over de mountainbiketocht kan je terecht op de website van Duchenne Heroes zelf.  Als je ingeschreven bent krijg je een eigen pagina op die site waarmee je aan de slag kan om fondsen te werven en contact te onderhouden met jouw sponsors.

 

Om aan het benodigde minimumbedrag van 2500 euro/deelnemer te raken kunnen je sponsors als particulier genieten van fiscale aftrekbaarheid van hun gift als die minimaal 40 euro bedraagt.

(Zie belangrijke mededeling hierboven) 

 

Heb je nog specifieke vragen of twijfels alvorens in te schrijven, neem dan zeker contact op via volgend mailadres: duchenne-parent-project@telenet.be

 

Wil je meteen inschrijven voor de volgende editie van Duchenne Heroes in september 2022, dan kan dat hier.

 

We vinden het GEWELDIG dat je interesse toont om je actief in te zetten voor kinderen met Duchenne spierdystrofie.  Zien we mekaar in september 2022 aan de start van de 14e editie van Duchenne Heroes? Het wordt onvergetelijk!

Duchenne Heroes 2019: 14de editie

Duchenne Heroes 2019 zit er op. Deelnemers, begeleiders en vrijwilligers hebben het fantastische bedrag van 952 596 € bij elkaar gebracht. Bedankt aan iedereen die hier op één of andere manier aan bijgedragen heeft.

cheque2019.jpg

Duchenne Heroes 2019: Filmpjes

Inschrijvingen 2023

Pak je MTB of gravelbike en kies voor de 7days of 3days challenge. Wat je ook besluit: de routes zijn super, de beleving ongeëvenaard. Geen rondjes maar iedere dag een spectaculaire route over single tracks of gravelpaden. De MTB- en gravelroutes kruisen elkaar bij de checkpoints, dus je kunt meerdere keren per dag van ondergrond wisselen. Jij fietst als individuele deelnemer of met je team, al het andere is geregeld!

Om dit avontuur te beleven, moet je wel aan de bak: trainen en een mooi bedrag bij elkaar halen voor de patiënten die dagelijks worstelen met de gevolgen van afbraak van hun spieren. Wellicht zie je hier wat tegenop, maar de meeste deelnemers halen meer op dan het startbedrag en ontdekken dat het leuk is om hiervoor op pad te gaan. We helpen je uiteraard met tips en downloads.

Meer weten of inschrijven? Dat kan hier.

welkom
Anchor 1
mededeling
2019
filmpjes
2020 inschrijvingen
bottom of page