top of page
georganiseerde vakanties

Georganiseerde vakanties

VZW Anvasport is een organisatie die verschillende sporten toegankelijk maakt voor mensen met een motorische handicap. Skiën is daarbij één van hun belangrijkste sporten. Ze beschikken over 50 vrijwilligers voor het organiseren van allerlei activiteiten. Zo kan je elke Paasvakantie onder begeleiding gaan skiën. De organisatie is fantastisch!

 

Steunpunt Vakantieparticipatie biedt een breed en divers aanbod aan dankzij het partnerschap met meer dan 560 aanbieders. Er is voor elk wat wils. Het aanbod is ingedeeld in 4 pijlers: daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties. 

Blijven Reizen - Ziekenzorg CM

Heb je nood aan een deugddoende vakantie maar is het door ziekte of handicap niet zo evident om je valiezen te pakken en zomaar op reis te gaan? Wil je alleen of samen met anderen (familie, vrienden, mantelzorger) er even tussenuit, maar heb je ook op vakantie voldoende zorgondersteuning nodig? Dan ben je bij Ziekenzorg CM aan het juiste adres! 

Mobile Travel
All-in reizen voor anders-validen. 

  • Hotels & Appartementen geselecteerd op zo groot mogelijke, zo niet volledige toegankelijkheid.

  • Steeds rechtstreekse vluchten met assistentie op de luchthavens.

  • Transferts luchthaven/hotel voorzien met aangepast vervoer.

  • Excursiepakketen of individuele excursie met aangepast vervoer.

  • Diverse medische verzorging ter plaatse kan bijgeboekt worden.

  • Indien gewenst reserveren wij voor u alle nodige hulpmiddelen. (rolstoelen, scooters, hoog-laagbedden, persoonlijke tilliften, enz...)

  • En nog véél meer!

Aanbod uit Nederland:

Stichting Handicamp
Kamperen kan ook met een handicap

Wigwamvakanties
voor iedereen vakantie!

Challenge Resorts & Travel

Individuele-, familie- en groepsvakantie op maat naar meer dan 90 aangepaste locaties wereldwijd. Desgewenst met begeleiding van begin tot eind, excursies, zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen.

SailWise - Watersporten kan iedereen!
Als je het water op gaat, laat je direct alle zorgen achter je. Je ervaart meteen de vrijheid. SailWise biedt verschillende meerdaagse vakanties waarbij je naar hartenlust kunt genieten van watersport.

Stichting Windkracht 12
Stichting Windkracht 12 staat voor grensverleggende, gezellige, bijzondere en sportieve vakanties, voor jongeren met een lichamelijke beperking.

 

Vakantieadressen

Chez Gerard (StiVaNe)

Een fijne vakantie en wat energie opdoen in een gezellig en op jouw situatie aangepast huis, voorzien van alle gemakken: welkom bij ‘Chez Gerard’!
Vakantiehuis in Frankrijk, gespecialiseerd in de ontvangst van mensen met een neuromusculaire aandoening.

B&B Altijd Genieten

Als gastvrouw, van opleiding verpleegkundige, heet ik jullie hartelijk welkom in mijn kleinschalige en gezellige B&B te Moerkerke, landelijke deelgemeente van Damme. Wat tot 2008 een loods was van mijn overleden echtgenoot heb ik omgebouwd tot 4 stijlvolle, warme ingerichte gastenkamers.
De B&B telt voorlopig een vergunning voor max 10 pers. Per kamer zijn 2 bedden meest geschikt voor mensen met een beperking. Aanpassingen zijn subtiel geïntegreerd met een optimaal “thuis” gevoel voor iedereen.

’T Lavendelhof

Een vakantiewoning die plaats biedt aan 12 tot 14 personen. In de wellness zal u nergens een drempel tegenkomen en zijn alle deuren breed genoeg, zo zijn wij volledig aangepast aan mensen met een beperking en is iedereen welkom.

Edwin & Frank SCHUT Stichting

Deze stichting is opgericht door Edwin en Frank Schut, die beiden Duchenne hadden. Nadien is de stichting in samenwerking met hun ouders verdergezet.

 

Verhuur van volledig aangepaste chalets. De in Frankrijk op 4* en 5* campings geplaatste chalets kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden worden gehuurd.

De stichting heeft thans de beschikking over 6 pers. aangepaste chalets op 4* en 5* campings in de Dordogne en de Vendee in Frankrijk.
De campings bieden alle mogelijke faciliteiten. Het zwembad is met een tillift toegankelijk. De chalets zijn voorzien van 3 slaapkamers waarvan 1 slaapkamer met H/L bed en een 1 pers. bed,1 slaapkamer met 2 1 pers. bedden en 1 kinderkamer met een stapelbed en een 1 pers.bed. Verder een zeer ruime douche/toiletruimte met een D/T stoel en een douche bankje. Het chalet is voorzien van een inpandig overdekt terras met zitje. Meer info en foto's op hun website.

Plannen van uitstappen

In Vlaanderen:

Vlaanderen bezoeken. Op deze site vind je alle info om een trip of verblijf in Vlaanderen te plannen. Een drempelvrij hotel boeken? Op zoek naar een vakantiewoning met zorgomkadering? Overal in Vlaanderen vind je gezellige hotels, B&B‘s, vakantiewoningen, campings,… die perfect passen bij jouw noden, budget en smaak.

Toegankelijke stranden: Op en rond een toegankelijk strand streeft men naar voldoende voorbehouden parkeerplaatsen, toegankelijke tramhaltes, duidelijke bewegwijzering, een toegankelijke strandtoegang, een verhard pad op het strand tot op het harde zand met rustplatforms, een toegankelijk toilet, een toegankelijke omkleedruimte en douche met tillift en hoog-laagbed, speciale strandrolstoelen voor op het zand of in het water, …

Naast deze aangepaste omgeving zijn er ook opgeleide assistenten aanwezig. De assistenten kunnen helpen bij de persoonlijke verzorging (toiletbezoek, omkleden, …) of bij de transfer van rolstoel naar strandrolstoel. De assistenten kunnen u ook begeleiden van de tramhalte of de voorbehouden parkeerplaats tot op het strand of bij een strandwandeling. U kan de assistenten aanspreken op het strand of opbellen (nummers per gemeente in deze folder van 2017 ).

Al deze faciliteiten zijn beschikbaar in de maanden juli en augustus, elke dag van 10.30u tot 18.30u.

Op de meeste plaatsen worden al deze diensten gratis aangeboden. Voor het gebruik van het toilet wordt op sommige locaties een kleine bijdrage gevraagd (voor meer informatie hierover kan u terecht op het gratis nummer 0800 20 021).

Gezinsvakantie met omkadering

 

 VZW Villamax

 

De vzw Villa Max is een vzw die gezinnen met een kind met  een levensbedreigende of ongeneeslijke ziekte een  ontspannende, kosteloze vakantie aanbiedt.

Villa Max is bedoeld voor kinderen met een levensbedreigende of ernstige ziekte die weinig of geen mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan.

Alle activiteiten, spelen en voorzieningen zijn op gezinnen afgestemd.

Wij beiden geheel gratis een onvergetelijke vakantie aan voor de kinderen zelf en voor hun gezin.

Elk gezin krijgt een eigen vakantiehuisje voor max: 6 personen.

 

De belangrijkste toelatingscriterium die we hanteren liggen op medisch vlak.

Daarnaast is de leeftijd van het zieke kind ook belangrijk, moet tussen de 4-16 jaar liggen.

Een ander criterium is dat de kinderen uit België of Nederland moet komen en de Nederlandse taal machtig moeten zijn.

Dit laatste is gericht op de onderlinge contacten tussen de gasten van Villa Max.

 

De Medische toelatingscriteria geven een voornaamste overzicht van welke ziekte die in aanmerking kunnen komen.

Bij twijfel kunt u best contact met ons opnemen.

Om zoveel mogelijk gezinnen van een verblijf te laten genieten, komt ieder kind maar 1 keer in aanmerking voor deze week.

Villa Rozerood (De Panne)

Villa Rozerood als respijthuis creëert een omgeving waar niet alleen het zieke kind een gepaste zorgondersteuning  krijgt, maar waar zowel het zorgkind als de ouders, broers en zussen daarenboven de dagdagelijkse zorgen eindelijk eens achter zich kunnen laten.  Diverse verblijfsformules zijn mogelijk in functie van de vraag en noden van het betrokken gezin.

Vakantiehuis Fabiola /’t Mechels Bos (Maasmechelen)

Vakantiehuis Fabiola biedt de ideale vakantieaccommodatie voor gezinnen met een zorgintensief kind of familielid, voor mensen met een ernstig mentale of fysieke beperking, en voor chronisch zieken. Om een weekend, midweek of volledige week te genieten van een fijne vakantie, van rust en activiteiten die thuis vaak niet mogelijk zijn. Zo is het heerlijk vertoeven in de gezellige vakantieflats van ’t Mechels Bos en de vakantiehuisjes van Thomasbos, met alle nodige voorzieningen bij de hand.

Chateau Cousin (Rochefort)

“Château Cousin” te Rochefort verwelkomt families, beproefd door de zware pathologische of chronische aandoening van een kind, voor een periode van ontspanning, rust en herbronning.

Het kasteel telt 38 bedden, 14 kamers en 6 badkamers (waarvan 2 aangepast voor personen met beperkte mobiliteit) en werd op zo’n manier gerenoveerd dat er gelijktijdig 3 à 5 families kunnen logeren.

Casa-Ametza (Brasschaat)

In onze integraal toegankelijke vakantiehuisjes kan je, met of zonder zorgnood, zalig genieten in het groen.

Beyond the moon

Beyond the moon is een organisatie die gratis vakanties organiseert voor families met een ziek kind tussen 3 en 18 jaar die het financieel moeilijk hebben om zelf een all-in vakantie te bekostigen en die voldoen aan onze selectiecriteria, waaronder de financiele moeilijkheid om zelf een all-in gezinsvakantie te bekostigen.

 

De kindvriendelijke vakantiebestemming bij een van hun vakantiepartners beantwoordt aan de verbeelding van kinderen en voldoet aan de specifieke behoeften van het zieke kind en het gezin.  Ze streven ernaar om elke gezinsvakantie - soms de eerste en laatste samen - zo comfortabel en zorgeloos mogelijk te maken. Beyond the Moon regelt en betaalt alles wat noodzakelijk is. De families dienen enkel hun koffers te pakken en volop te genieten. 

 

Hun aanbod omvat o.a.: de reis- en transportkosten, het verblijf, de maaltijden, de reis- en ziekteverzekering voor alle gezinsleden, medische diensten en toebehoren, het zakgeld, een huurwagen met verzekering (indien nodig), het autoverbruik, een medische begeleider of vertaler (indien nodig) en alle andere reiskosten (bijv. taxi, reispas, visum, enz.) alsook de terugbetaling aan het gezin van de port- en telefoonkosten tijdens de administratieve afhandeling van het vakantiedossier. Bovendien ontvangen de familieleden gratis toegangskaarten of een financieel tegoed voor een bezoek aan een attractiepark of bezienswaardigheden in de buurt van hun vakantieverblijfplaats.

Meer info vind je op hun website. Het aanvraagformulier vind je hier.

Ronald McDonald Kinderfonds

Er even lekker tussenuit, onbeperkt genieten. Met en van elkaar. Dat kan óók als je een gezin bent met een zorgintensief kind. In de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds zijn kinderen en jongeren (0 t/m 25 jaar) met een chronische ziekte en/of beperking van harte welkom! En omdat we weten dat je vaak net andere zaken nodig hebt dan gewoon, hebben wij juist dát heel goed geregeld. Daardoor kan iedereen - jong en oud - heerlijk genieten. Precies wat we willen, want daardoor kun je er thuis ook weer tegenaan.

Alle vakantiehuizen zijn volledig ingericht voor gezinnen met een kind met een lichamelijke of meervoudige beperking: ze zijn natuurlijk drempelvrij, veel ruimte in de appartementen, hoog-laagbedden, bedboxen, tilliften, douchestoelen of –bedden en speciale speelvoorzieningen.

De prijs per gezin per nacht is € 35 buiten de schoolvakanties en
€ 50 in de schoolvakanties. 
Dit geldt ook voor Belgische gezinnen.

Er zijn 3 locaties: 

De Hoeve, Friesland

Voor maximaal 6 personen. Gastenkamers zijn bij te boeken.

• Snoezelruimte.
• Mogelijkheid om paard te rijden, voor het héle gezin (aangepaste zadels).
• Aan het startpunt van een rolstoelpad.
• Pittoresk dorp met gezellige terrasjes.
• Zwembad in de buurt.
• In de vakanties organiseren we twinkelactiviteiten.

Huis Arnhem, Gelderland

Voor maximaal 6 personen. Extra gastenkamers zijn bij te boeken.

• Grote sport- en spelzaal en een speelkamer voor de kleintjes.
• Prachtige bosrijke omgeving.
• In de buurt van gezinsattracties zoals Burgers Zoo, het Openlucht Museum en Ouwehands Dierenpark.
• Zwembad in de buurt.
• In de vakanties organiseren we twinkelactiviteiten.

De Kindervallei, Limburg

Appartementen voor 4 of 5 personen.

• Rolstoeltoegankelijke boomhut en speeltuin.
• Snoezelruimte.
• Sprookjesachtig vakantiehuis.
• Gelegen midden in het Geuldal, om de hoek bij Valkenburg en Maastricht.
• Met bibliotheek, internetruimte en speelkamer.
• Zwembad in de buurt.
• In de vakanties organiseren vrijwilligers speciale twinkelactiviteiten.

vakantie adres
plannen
gezinsvakanties
bottom of page